Za rzadko wyciskam soki. Może dlatego, że moja sokowirówka nie należy do najsolidniejszych, a może dlatego, że przeraża mnie jej czyszczenie po każdym użyciu :) Tak czy inaczej mam silne postanowienie poprawy i apetyt na inne buraczkowe (i nie tylko!) kombinacje. Dziś propozycja jeszcze trochę zimowa - imbir świetnie zaostrza smak mieszanki, a buraki dają piękny kolor i słodkawy posmak.
Życzę Wam słonecznego oraz spokojnego weekendu i przy okazji przypominam o trwającym konkursie (klik) - książki czekają! :)
sok z buraków, jabłek, marchwi, selera i imbiru
składniki:
(na ok.1 litr soku)
- 3 średnie buraki
- 2 duże soczyste jabłka
- 2 duże marchwie
- 4 łodygi selera naciowego
- korzeń imbiru, ok.5-10 cm w zależności od preferencji ostrości
Wszystkie warzywa przepuszczamy przez sokowirówkę. Pijemy bezpośrednio po przyrządzeniu :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz