piątek, 18 marca 2016

4# buraczkowe piątki! burak + jabłko + marchew + seler naciowy + imbir

Za rzadko wyciskam soki. Może dlatego, że moja sokowirówka nie należy do najsolidniejszych, a może dlatego, że przeraża mnie jej czyszczenie po każdym użyciu :) Tak czy inaczej mam silne postanowienie poprawy i apetyt na inne buraczkowe (i nie tylko!) kombinacje. Dziś propozycja jeszcze trochę zimowa - imbir świetnie zaostrza smak mieszanki, a buraki dają piękny kolor i słodkawy posmak. 

Życzę Wam słonecznego oraz spokojnego weekendu i przy okazji przypominam o trwającym konkursie (klik) - książki czekają! :)


sok z buraków, jabłek, marchwi, selera i imbiru


składniki:
(na ok.1 litr soku)

- 3 średnie buraki
- 2 duże soczyste jabłka
- 2 duże marchwie
- 4 łodygi selera naciowego
- korzeń imbiru, ok.5-10 cm w zależności od preferencji ostrości


Wszystkie warzywa przepuszczamy przez sokowirówkę. Pijemy bezpośrednio po przyrządzeniu :)


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...