piątek, 10 maja 2019

krem daktylowy z kokosem i kakao

Dziś coś bardzo, bardzo szybkiego! A przy tym zdrowego i smacznego. Krem ten polubią i dzieci i dorośli, a wykonuje się go w kilka sekund, przy użyciu 3 składników. Jest dobry do świeżego pieczywa, jako dodatek do naleśników czy placków. W chwilach słabości i chęci na słodkie można podjadać prosto ze słoika ;)

Dobrego weekendu!

krem daktylowy z kokosem i kakao


składniki:
(na 1 większy słoik)

- 300 g daktyli (zamoczonych na ok.2-3 h, a najlepiej całą noc)
- 1 puszka mleka kokosowego (jak najlepszej jakości, bez zbędnych dodatków/konserwantów)
- 3-4 płaskie łyżki kakao dobrej jakości
- garść ulubionych orzechów (opcjonalnie)

Daktyle odsączamy na sicie i wraz z pozostałymi składnikami miksujemy blenderem na gładki krem. Masę przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do tygodnia.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...