poniedziałek, 13 lutego 2017

pasta kanapkowa z mozzarellą i ziołami

Tym razem tydzień zaczynam na zielono! :) Każdy, kto ceni domowe pasty na pewno skusi się na tę poniższą. Jest ekspresowa w wykonaniu, kremowa i bogata w witaminy dzięki dużej zawartości świeżych ziół. Świetnie nadaje się na śniadanie, jak i na przekąskę - np. jako dodatek do słupków chrupiących warzyw. 

Dobrego dnia.


pasta kanapkowa z mozzarellą i ziołami
(wg przepisu z książki "Razem w kuchni" Zosi Cudny)


składniki:
- 250 g miękkiego białego sera mozzarella
- 1 pęczek pietruszki
- duża garść listków bazylii
- pół małej cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- świeżo zmielone sól i pieprz


Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Przeskładamy do szczelnego naczynia i przechowujemy w lodówce przez kilka dni.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...