wtorek, 24 lipca 2018

sałatka z arbuzem i oliwkami

Czy są tu fani arbuza? I to tacy, którzy nie mają już pomysłu jak jeść go inaczej niż solo? :) Spieszę z szybkim i smacznym przepisem na sałatkę z jego wykorzystaniem! Idealna na upalne dni, zaskakująca prostotą, a jednocześnie oryginalnością. Będę ją powtarzała nie raz tego lata. Was również zachęcam do wypróbowania.

Dobrego dnia :) 


sałatka z arbuzem i oliwkami
(wg przepisu z książki "TRUFLA - same dobre rzeczy")


składniki:
(na 1 porcję)

- 2-3 plastry dojrzałego arbuza
- kilka kostek twardej fety
- garść czarnych oliwek
- garść kaparów (użyłam nie z octu, a z oleju i bardzo polecam!)
- 3-4 łyżki oliwy
- łyżka soku z cytryny
- oregano


Arbuza wypestkowujemy i kroimy w grubą kostkę. W misce łączymy go z pokruszoną fetą, oliwkami i kaparami. Oliwę mieszamy z cytryną i oregano, dodajemy do sałatki, mieszamy. Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...