wtorek, 18 czerwca 2019

ciastka z amarantusem, miodem i bakaliami

Lubią je domownicy (nawet Ci najmniejsi), są super przekąską na spacerze czy zdrowym dodatkiem do porannej kawy. I zrobione są tylko z 4 składników. Bezglutenowe, bezmleczne :) Najprostsze, najlepsze!
Ciastka z amarantusem, miodem i bakaliami polecają się Waszej uwadze.

Dobrego tygodnia! 

ciastka z amarantusem, miodem i bakaliami


składniki:
(na 10-12 sztuk)

- 2 szklanki amarantusa ekspandowanego
- 2 jajka
- 2 łyżki płynnego miodu
- bakalie (u mnie orzechy ziemne i posiekane suszone śliwki)


Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy w misce, wsypujemy amarantus i mieszamy. Dodajemy miód oraz bakalie - całość dokładne mieszamy do uzyskania jednolitej i zwartej konsystencji. Z masy formujemy niewielkie ciastka, układamy na blasze i pieczemy ok.15 minut, aż się lekko zarumienią. Studzimy przed podaniem.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...