niedziela, 14 stycznia 2018

małymi krokami

Ahoj styczniu!

Mam nadzieję, że macie się dobrze. Życzę Wam pomyślności w obecnym roku! U mnie zeszły obfitował w moc doświadczeń z pełnym wachlarzem radości i trosk. Z nowym wiążę wiele nadziei ale zacznę spokojnie, małymi krokami :) Co powiecie na jajecznicę z pomidorami i awokado? Śniadanie w sam raz na zimową aurę. Takie niby nic, a potrafi doskonale nastroić w niedzielny ranek.

Dobrego tygodnia!



jajecznica z pomidorami i awokado 
(wg przepisu z książki "Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą")


składniki:
(na 2 porcje)

- połowa dojrzałego awokado
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżka masła
- 1 małą cebulka
- garść kolorowych pomidorków koktajlowych
- 4 duże jajka
- świeżo zmielone sól i pieprz
- świeża kolendra


Awokado obieramy, kroimy w niedużą kostkę, przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny. Posiekaną cebulkę podsmażamy na maśle ok.2 minuty, dodajemy przepołowione pomidorki i smażymy kolejne 2 minuty. Wbijamy jajka i doprawiamy solą oraz pieprzem, smażymy na średnim ogniu. Gdy jajecznica się zetnie, tuż przed podaniem, dodajemy awokado. Całość mieszamy i posypujemy kolendrą. Serwujemy z ulubionym pieczywem.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...