Mam nadzieję, że macie się dobrze. Życzę Wam pomyślności w obecnym roku! U mnie zeszły obfitował w moc doświadczeń z pełnym wachlarzem radości i trosk. Z nowym wiążę wiele nadziei ale zacznę spokojnie, małymi krokami :) Co powiecie na jajecznicę z pomidorami i awokado? Śniadanie w sam raz na zimową aurę. Takie niby nic, a potrafi doskonale nastroić w niedzielny ranek.
Dobrego tygodnia!
jajecznica z pomidorami i awokado
(wg przepisu z książki "Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą")
składniki:
(na 2 porcje)
- połowa dojrzałego awokado
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżka masła
- 1 małą cebulka
- garść kolorowych pomidorków koktajlowych
- 4 duże jajka
- świeżo zmielone sól i pieprz
- świeża kolendra
Awokado obieramy, kroimy w niedużą kostkę, przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny. Posiekaną cebulkę podsmażamy na maśle ok.2 minuty, dodajemy przepołowione pomidorki i smażymy kolejne 2 minuty. Wbijamy jajka i doprawiamy solą oraz pieprzem, smażymy na średnim ogniu. Gdy jajecznica się zetnie, tuż przed podaniem, dodajemy awokado. Całość mieszamy i posypujemy kolendrą. Serwujemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz